Brandputten

Brandputten realiseren

Voordat een brandput geplaatst wordt worden de projectspecifieke gegevens verzameld en geanalyseerd. Vervolgens wordt er een boorplan gemaakt specifiek geschikt voor de projectlocatie. De boring zelf vindt plaats volgens de richtlijnen waaraan deze is onderworpen waaronder BRL2100 – inclusief boorbeschrijving conform NEN 5104. Nadat de brandput is gerealiseerd wordt deze zorgvuldig getest om te garanderen dat de brandput feilloos functioneert. Nadien wordt de opdrachtgever voorzien van een volledige rapportage.

Inspectie en onderhoud

Omdat een brandput van levensbelang is voeren wij jaarlijks brandputinspecties uit. Tijdens deze brandputinspecties controleren wij de brandput op capaciteit. Tevens worden de x- en y-coördinaten en de afpomping vastgelegd. Nadien ontvangt de opdrachtgever een inspectierapportage inclusief foto’s. Deze rapportage kan worden overhandigd aan de brandweer, verzekeringsmaatschappijen en certificerende instanties. Daarnaast kan Luinstra garantie van 25 jaar bieden op haar brandputten wanneer goed onderhoud wordt gepleegd.

Wilt u uw rapporten inzien? Dat kan via de volgende link:
http://beheer.luinstra.nl/inspecties/inloggen

Voor alle brandputten geldt: kwaliteit gegarandeerd

  • Voor werkzaamheden betrekking hebbende op brandputten wordt een V&G plan opgesteld;
  • De benodigde klic-meldingen worden door ons uitgevoerd;
  • Alle voor de brandput gebruikte PVC buizen hebben KIWA kwaliteitsgarantie;
  • Alle gebruikte aanvulmaterialen en PVC materialen ten behoeve van uw brandputten beschikken over productcertificaten;
  • De bronkop van de brandput is volledig vervaardigd uit roestvaststaal. Hierdoor is een lange levensduur van de brandput gewaarborgd;
  • Luinstra Brandputten (Hörmann Grondboringen) is VCA gecertificeerd;
  • Luinstra Grondboringen (Hörmann Grondboringen) beschikt over uitgebreide certificaten waaronder BRL11000
  • Op de brandput wordt een garantie gegeven van 25 jaar, mits deze jaarlijks gecontroleerd wordt door ons Brandputinspectie Systeem!

Duurzame inspectievoertuigen

Luinstra heeft diverse duurzame voertuigen om de brandputten te inspecteren en onderhouden. De inspectiebus maakt gebruik van een PTO-systeem waarbij de motor van het voertuig eveneens de inspectiepomp aandrijft. Op deze manier wordt het gewicht gereduceerd waardoor gebruik gemaakt kan worden van de compacte en energiezuinige bus.

Neem contact op

0529-484315 info@luinstra.nl

Volg ons op social media