Bodeminjectie

Bodeminjectie

Luinstra Bodeminjectie is specialist in het aanbrengen van horizontale injecties door middel van waterglas. Deze techniek wordt toegepast om op een vooraf berekende diepte een waterremmende laag aan te brengen binnen een damwand of Soilmix-constructie bouwkuip. Het grote voordeel van waterglasinjectie is dat nadelige gevolgen van bemaling kunnen worden voorkomen. Ook is het een goedkoper en goed alternatief voor onderwaterbeton.

Horizontale en constructieve bodeminjecties

Het primaire doel van bodeminjectie is nadelige gevolgen voor de omgeving en/of onnodig grote onttrekkingshoeveelheden te voorkomen. Om dit te realiseren kan het noodzakelijk zijn een bouwkuip waterwerend af te sluiten. Dit kan worden gedaan met bodeminjectie. Bodeminjectie is een goedkoper en goed alternatief voor onderwaterbeton.

Constructieve bodeminjectie wordt veel toegepast bij het verdiepen of maken van kelderconstructies onder bestaande woonhuizen, aansluitingen in bouwputten en het verstevigen van funderingsconstructies. In alle gevallen moeten er geotechnische berekeningen worden gemaakt.

Neem contact op

0529-484315 info@luinstra.nl

Volg ons op social media